3. desember 2023
FestivalKonsertNyheterVideo

Monument Alley går nye veier – slipper AI-video

Last Updated on: 29th oktober 2023, 01:52 am

I kveld slapp Monument Alley en imponerende musikkvideo til låta “Madhand”. Videoen er laget via AI (eller KI på norsk – kunstig intelligens) og er laget i samarbeid med illustratøren Marc Enslin.

For fem år siden delte progbandene Gentle Knife og Fatal Fusion scene på Gamla i Oslo. Astraea Antal og Erlend Engebretsen krysset gulv, noe som førte til samarbeidet Monument Alley. Duoen markerer jubileet med en ny musikkvideo: Madhand (Liten klaverkonsert).

Duoen går nok en gang en ny vei i uttrykk og har samarbeidet med kunstneren Marc Enslin – Night of The Prog-festivalen i Rhindalens nyeste og siste illustratør. Enslin, som har tolket den mytiske Loreley for festivalen i 2023 og 2024, har nå levert kunst til den norske duoen.

Fra videoen “Madhand”. Illustrasjon: Marc Enslin

Selve musikkstykket er en kompleks klaverflom improvisert av Engebretsen under en pause under øving hjemme på Tofte.

Antals bidrag denne gangen er et kompleks storyboard og en detaljrik video med et besnærende og vakkert bildespill med kunst levert av Enslin.

‘Madhand’ er en lagkake av dimensjoner – og et overdådig AI-eventyr. Hovedpersonen i eventyret skifter både utseende og alder underveis – og villdyret skifter ham mange ganger.

Videoen blander fantasy fiction med gotisk horror, amerikansk biker-symbolikk, pastorale scener, magi, blodig alvor, romantiske tablåer og fredelige utopier. Her blir vi hensatt til Ringenes Herre, Snorre, Hans Christian Andersen, Æsops fabler – og David Attenborough.

Fra videoen “Madhand”. Illustrasjon: Marc Enslin

En ekstra “treat” er den lille bloopen på slutten der Engebretsen selv kommenterer stykket.

Du kan se videoen under:

 

 

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.