28. november 2023
NyheterPressemeldingerVideo

Ny musikk fra Kalandra

Kalandra slapp fredag en ny singel og musikkvideo. Her går bandet nok en gang sin egen vei og vokalist Katrine synger for sikkerhets skyld på gammelnorsk.

Navnet på nyeste låt fra bandet er «Bardaginn». Ordet betyr «kamp» – enten den oppleves innenfra eller ut i den virkelige verden.

Vokalist Katrine var nysgjerrig på å lage en tidløs tekst med gammelnorsk språk. Hun slo seg sammen med den norske tekstforfatteren og språkkonsulenten Alexander Lykke, og sammen med gitaristene Jogeir og Florian og trommeslageren Oskar har de laget en låt som ikke ligner noe Kalandra noen gang har komponert før.

Bandet kommenterer:

«For vår neste singelutgivelse visste vi alle at det var viktig for oss å prøve å utfordre oss selv kreativt, og likevel klare å beholde den lette leken i den kreative prosessen, der absolutt alt var tillatt. Selv om det til tider virket som en umulig oppgave å sette sammen, så føles det som om vi virkelig har klart å trekke frem det beste i hvert medlem av bandet, og virkelig vise frem hva vi er laget av, både individuelt og som et lag.

«Bardaginn» er morsom, men også blodig seriøs. Vi er veldig stolte av hverandre og det vi har laget, og vi kan ikke vente med å spille det live, heter det i en pressemelding fra bandet.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.