28. november 2023
FestivalNyheterPressemeldinger

Snart klar for festival i Haugesund – Ring Van Möbius feirer med ny single

Last Updated on: 2nd november 2023, 11:47 am

I morgen er det duket for en ny rock- og progfestival på Høvleriet i Haugesund, og det med en imponerende line-up!

I morgen er det Gravy Jones, Änglagård og Gåte som står på plakaten, mens på lørdag spiller Agusa, Ring Van Möbius og Bjørn Riis.

Gravy Jones. Foto: Kristian T. Eikeland

Lokale Gravy Jones står for en ganske så tung og hard rock med tøffe gitarer og mye Hammond-orgel. En slags blanding av 60/70­-tallets hard­rock, hard­psych, hard­prog og proto­metal. Startet opp som en trio, men er nå i 2023 en kvartett.

Svenske Änglagård trenger vel ikke noen nærmere introduksjon, mens deres svenske kollegaer i Agusa kanskje ikke er så veldig kjente. Agusa presenterer en blanding av både progressiv metal/rock samt klassisk gitar og drypp av både jazz og akustisk folkemusikk. En liten dæsj med spacerock/psykedelisk rock også, kanskje?

Gåte og Bjørn Riis er vel heller ikke akkurat ukjente artister for våre lesere. Det gjelder heller ikke Ring Van Möbius – som er det lokale innslaget på dag to av festivalen.

Band slipper på festivalens åpningsdag singelen «The Song That Wasn’t Actually a Song (Do They Think It’s Jazz?)» – med en tolkning av «Anitras Dans» på baksiden. Singelen kommer også i fysisk format som en klassisk sjutommer i kun 250 eksemplarer – hvor ganske en stor del av opplaget blir solgt under festivalen, skulle vi tro …

– Under innspillingen av vårt forrige album viste det seg at vi hadde litt bånd til overs etter innspillingsprosessen. Siden plateselskapet allerede hadde kontaktet oss noen ganger tidligere på jakt etter bonusmateriale, tenkte vi; «Jepp, vi kommer på noe gøy», sier orgelmaestro Thor Erik Helgesen i en pressemelding.

– Hver eneste gang Ring Van Möbius spiller sammen starter vi med en jam, og fra et par slike spontane krumspring satte vi raskt sammen denne låta som nå utgjør A-siden av singelen. Arbeidet med dette materialet sto i kontrast til det episke og ganske komplekse materialet vi jobbet med til albumet, og var sånn sett et friskt pust uten noen konkrete tanker om hvor dette skulle ende. Vi hadde også gleden av å inkludere våre barn og deres venner, som da dannet et barnekor, som i sangen håner oss gamle prog-nisser, med glimt i øyet, fortsetter han.

B-siden av singelen består av Ring Van Möbuis’ versjon av Edvard Griegs «Anitras dans», som bandet tidligere har spilt i livesammenheng. Singelen kommer også ut digitalt.

Øverste foto: Anders Mikkelsen

 

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.