28. november 2023
NyheterPressemeldinger

Tredje EP fra My Friend The Sun

Last Updated on: 2nd november 2023, 11:18 pm

My Friend The Sun er en duo bestående av Ole Tom Torjussen og Eivind S. Johansen. Prosjektet har sluppet to EP er hittil, og nå er den tredje klar.

De to ønsker å dele musikk som kommer fra hjertet, som er fri og ærlig uten å være bundet til form eller sjanger, men likevel med inspirasjon fra progressiv rock, akustiske gitarer og
verdensmusikk, alt fra hit til dit

Ole Tom Torjussen spiller tangenter, synther, bassgitar, trommer og perkusjon, mens Eivind S. Johansen trakterer akustiske strengeinstrumenter, tangenter, og synger.

Duoen har gitt to EP-er, «The Orchestra of Life» kom i mai, mens den andre – «In This World» – kom i september. På tampen av forrige kom den tredje, som har fått tittelen «The Kindship Suite». Den fjerde – «Love is All There Is» – er planlagt å gis ut i desember.

«The Kindship Suite» er «den lange låta» Tittelen refererer til et felles slektskap (mellom alle mennesker) og vennskap, men viser også til skip som bærere for reisen gjennom livet, sier de to i en pressemelding. Låta er inspirert av progrock klassikere som «Supper’s Ready» av Genesis og andre siden på The Beatles «Abbey Road»-album.

Ole Tom Torjussen er musiker, trommeslager og produsent fra Vennesla, bosatt i Oslo. Han har stått bak fem album med bandet Seven, og er ansvarlig for House of Distillery Records (HOD) som gir ut musikken til Annette Gil. Han spiller også trommer i Aunt Mary, Åge Sten Nilsens «The Show Must Go On» og Ronni Le Tekrøs Kingdom Of Norway. Han har tidligere vært med i «Easy Riders» med Michael Krohn, spilt med Finn Coren, «I.C. Eyes» «Kainos» «4 Får» og «Envegskjøring»

Eivind S. Johansen er skribent og låtskriver fra Bærum, for tiden hjemmeværende i Bergen. Han var låtskriver og sanger i «Kosmoratik» som ga ut tre album fra 2012 til 2017. Kosmoratik var et symfonisk pop/rock band; med et bein i progressiv rock og det andre i «singer/songwriter» tradisjonen.

EP-en er tilgjengelig på alle strømmetjenester.

Cover art: Deepika Kaur.

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.