17. april 2024
FestivalNyheter

Fem nye band bekreftet til Loreley

Det lønner seg ikke å være på ferie i utlandet når Night Of The Prog-arrangørene bestemmer seg for å gå inn i en aktiv uke når det gjelder navneslipp til neste års festival…

Dermed får dette innlegget noe preg av oppsummering, for å si det på den måten.

Cheeto’s Magazine

Forrige fredag ble det første bandet, spanske Cheeto’s Magazine, klar for fredag 19. juli – det siste bandet bekreftet for fredagen. Spanjolene fra Barcelona stod egentlig på programmet for den korona-avlyste festivalen i 2020, og får nå en ny sjanse.

Undertegnede vet ikke akkurat så mye om dette bandet, som i skrivende stund har to album bak seg, men blir beskrevet som et band med en viss surrealistisk framtoning på scenen, og med inspirasjon fra både Spock’s Beard, Faith No More, Nintendo 64-soundtracks, Frank Zappa og Justice.

Neste band ut ble presentert sist søndag, og er ikke ukjente Pendragon. Så Clive Nolan skal i aksjon på scenen både fredag og lørdag, med andre ord. Bandet gjorde sine to første konserter på norsk jord under We Låve Rock-festivalen i mai i år, og trenger ingen nærmere introduksjon. Bandet skal i aksjon på festivalens andre dag, lørdag 20. juli.

OK Goodnight

På tirsdag ble det tredje bandnavnet klart, og det ble svenske Beardfish. Svenskene har blitt gjenforent og skal også spille på We Låve Rock-utgaven neste år, i Asker i mai, og tar altså også turen til Loreley-klippen lørdag 20. juli neste år.

Onsdag ble det fjerde bandet presentert, og her kommer nok et ukjent navn for undertegnede, fransk-engelske !GeRald!. Bandet ga ut en EP i 2018 og sitt debut-album i fjor. Bandet beskrives som et “eksperimentelt rockprosjekt” av arrangørene, og det er egentlig det vi vet om bandet…

Det foreløpig siste bandslippet kom tidligere i dag og er det amerikanske bandet OK Goodnight, som er nok et band jeg må innrømme er ganske ukjent. Bandet har bare én skive bak seg – “The Fox And The Bird” – som kom ut tidligere i år, og beveger seg mot progmetal-sjangeren, hvis Prognytt har forstått riktig.

Amerikanerne skal i ilden på søndag 21. juli, som åpningsbandet på festivalens siste dag.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.