Prognytt

Om oss

Prognytt drives på frivillig basis, ulønnet og med interessen og lidenskapen for progressiv rock som drivkraft. Vi ønsker spesielt å framheve norsk prog med nyheter, intervjuer og anmeldelser, men skal selvsagt oppdatere så langt det er mulig om andre band også. Må vi prioritere blir det norsk musikk som er førsteprioritet.

Bli med på laget!
Har du lyst å være med å bidra? Skrive plate og konsertanmeldelser? Oppdatere med nyheter fra dine lokale progband? Andre ting? Send oss noen ord på post (at) prognytt.no! Eller bruk kontaktskjemaet under eller i “Kontakt oss” i menyen øverst. Send gjerne inn en anmeldelse av et av ditt favorittalbum, så ser vi hvordan du skriver!

Selv om Prognytt er et frivillig prosjekt, så vil bloggen redigeres etter prinsippene i Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten. Det vil aldri komme sponsede innlegg i denne bloggen.

Alle synspunkter i saker som skrives og legges ut på Prognytt står for artikkelforfatterens regning og er ikke nødvendigvis redaksjonens syn.

Pressemeldinger
Prognytt har valgt å ha en egen nyhetskategori som heter “Pressemeldinger”. Vi gjør oppmerksom på at saker som publiseres under den fanen ikke er redaksjonelt gjennomgått, men er rene pressemeldinger fra plateselskap, management eller artisten selv.  Alt øvrig stoff på nettstedet er gjennomgått og kvalitetssikret redaksjonelt.

I de fleste tilfeller vil vi bestrebe oss på å lage eget stoff, gjerne med utgangspunkt i en pressemelding, men i noen tilfeller vil kunne legge ut pressemeldinger “as is” av kapasitetshensyn.

Annonsering
Prognytt er åpen for annonsører som ønsker å markedsføre seg på sidene, men kun fra musikkrelaterte bransjer. Vi selger kun bannerplass, vi skriver IKKE betalte innlegg. Profesjonelle arrangører må betale for bannerannonser og billett-link i vår konsertoversikt, mens ideelle og frivillige organisasjoner får begge deler gratis. Nyhetsbloggen drives ikke for å tjene penger, så vi er derfor påpasselige med hva vi tillater av eventuell reklame. Vi går ikke aktivt ut for å selge reklameplass, men er åpne for å slippe til relevante bannerannonser.

Hvem er vi?

Ansvarlig redaktør:
Per-Helge Berg – Jobber til daglig som journalist i NTB. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis i Long John Silver & The Crew. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Camel, Genesis, Saga. Blant norske band The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen.

Redaksjon:
Tor Stabell (mannen som er ansvarlig for å ha fått redaktøren hektet på prog…) – Marillion først og fremst, deretter neoprog/symfonisk rock, men egentlig altetende innen progrock!

Alexander Vestrum – musiker, journalist og vår faste fotograf.

Bidragsytere:
Trond Marius Martinsen – musiker og progelsker. Vår mann på Sørlandet/Rogaland.

Trond Gjellum – Musiker og trommis i blant annet Panzerpappa og Suburban Savages. Erfaring fra blant annet Blackmoon Magazine og Tarkus.

Nash Rotanburg – musiker (Byrdi) og progelsker med forkjærlighet for symfonisk og eklektisk prog. Erfaring fra blant annet Scream Magazine.Band jeg setter høyt fra den gylne æraen er Genesis, Camel, Gentle Giant, PFM, Le Orme, Kansas, Gryphon. Nyere band som faller i smak: Wobbler, Spock´s Beard, Citizen Cain, Sinkadus, Astra, 5bridges, The Watch, Tusmørke, Opeth. Leverer plateanmeldelser.

Malcolm Bernhard/Bernhard Foto. Bidrar med foto.

Dag Rossing – proghead som er på et usannsynlig høyt antall konserter i løpet av året – noen av de mer progrelaterte kan du lese her i Prognytt.

Samarbeidspartnere:
Geir Sindre Ringdal/Haugaland Rock og Prog- Progquiz
Yngve Moum Jacobsen/heavymetal.no – Progmetal, intervjuer og anmeldelser.

Kontaktskjema:

    Facebook Comments