Nytt norsk progrock-prosjekt lansert

Last Updated on: 7th juli 2018, 11:09 pm

Lørdag ble et nytt og spennende musikalsk prosjekt lansert på sosiale medier. Egentlig er det svært lite som har kommet ut om prosjektet, men det inkluderer to kjente navn fra to sentrale band innen norsk prog, nemlig Fatal Fusion og Gentle Knife.

[dropcap]P[/dropcap]rosjektet har fått navnet Monument Alley og består ved lanseringen av keyboardist Erlend Engebretsen fra Fatal Fusion og fløytist Astraea Antal fra Gentle Knife. Kanskje ikke den mest opplagte duoen? Men absolutt spennende.

Selv beskriver de musikken sin som symfonisk folk/prog. Og det er foreløpig det de ønsker å dele med resten av verden…

Bortsett fra det ikke helt uvesentlige faktum at de er i full gang med å skrive musikk, og at et annet viktig instrument i prosjektet er publikum, så er ikke duoen veldig medelsomme når det gjelder musikken og eventuelle andre medmusikanter, så vi får vel betrakte dem som en duo inntil videre!

Astraea Antal fra Oppegård er først og fremst kjent fra  det 11 manns store progrock-bandet Gentle Knife fra Oslo og Akershus. Gentle Knife har gitt ut to album på tre år og spiller neste helg på den preestisjetunge festivalen Night of the Prog i Loreley i Tyskland. Sist sett på Progbotn i april med den franske headlineren Gens de la Lune (med Francis Decamps fra Ange i spissen.)

Erlend Engebretsen fra Tofte på Hurum er kjent som mannen med de store keyboards, synther, mellotron og andre tangenter i progrockbandet Fatal Fusion. Fatal Fusion har tre album bak seg på ti år. Antal og Engebretsen sto på samme scene to ganger i Norge i 2017 med en ukes mellomrom da Fatal Fusion spilte sammen med Gentle Knife på dobbeltkonserten Progtober i oktober og deretter på Haugaland Prog- og Rockfestival i Haugesund i november.

Den nye duoen ser ut til å satse gjennomført både når det gjelder logo og promobildene som presenteres på deres Facebook-side. Det blir spennende å få høre litt av hva slags musikk de to koker i hop, og se ikke bort ifra at Prognytt tar en nærmere samtale med dem etterhvert…

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.