2. desember 2023
KonsertNyheter

Nystartet progklubb på Jæren i full gang

Last Updated on: 16th september 2019, 09:45 am

Det finnes flere progklubber rundt om i landet som gjør sitt for å løfte opp progrocken. I Hurum finnes en meget aktiv gjeng som arrangerer We Låve Rock og konserter, og i Haugesund sto Haugaland prog- og rockklubb bak sin festival i fem år. Nå kommer et nytt tilskudd, denne gang på Jæren.

[dropcap]J[/dropcap]æren og Dalane progrockklubb ble stiftet i juni i år, og arrangerer sitt første møte førstkommende lørdag. Det finner sted på det som kommer til å bli den faste plassen for klubbens arrangementer, Ogna Scene. Scenen liggeri  Helgåleiren, som befinner seg på Ogna. seks mil sør for Stavanger.

Første band ut for Jæren og Dalane progrockklubb blir D’AccorD.

-Klubben ble startet av fem progrockglade mannfolk i beste alder. Vi ønsket en treffplass for progrockinteresserte på Ogna Scene, opplyser klubbens formann Karl Dag Gursli og nestleder Hans Berge Stokkeland til Prognytt. 

Klubbens øvrige styremedlemmer er Egil Jostein Ueland, Jon Martin Haarr og Torgeir Olsen.

-Vi skal arrangere konserter og medlemstreff med artige progrock “aktiviteter”, forteller de.

Målet er å arrangere fire konserter hvert halvår.

Og den ferske progrockklubben har allerede booket inn to konserter for å åpne sesongen 2020 med et smell. Den første konserten finner sted 18. januar og da er det D’AccorD som kommer på besøk. Deretter kommer 35 Tapes på besøk 15. februar.

-Det jobbes også med å booke band til 21. mars og 18. april. I tillegg så vil vi ha egne medlemstreff 21. februar (14-17.00) og 4. april (14-17.00), sier Gursli.

Men allerede førstkommende lørdag, 21. september, inviterer styret til klubbens første samling på Ogna Scene fra klokken 14. Da skal det verves medlemmer og gis informasjon om klubbens aktiviteter. Det spilles selvsagt progrock over høytalerne og arrangørene frister også med en egen progquiz.

-Vårt motto… et liv, en klubb, avslutter Gursli og Stokkeland entusiastisk.

Prognytt ønsker Jæren og Dalane progrockklubb velkommen og ønsker lykke til! Og progrockinteresserte lesere på Jæren oppfordres til å kjenne sin besøkelsestid og troppe opp på klubbens arrangementer!

Mer informasjon om klubben kan du finne på deres Facebookside..

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.