5. desember 2023
FestivalNyheter

Night of The Prog med artistslipp

De siste dagene har det begynt å røre på seg borte i St. Goarshausen, og to band er nå offentliggjort for neste års utgave av festivalen. Fra Nederland kommer Kayak og fra Sverige Moon Safari.

[dropcap]F[/dropcap]ørstnevnte spilte i Norge i november i fjor, for første gang siden de startet opp i 1973. De gjorde en meget bra figur i Konserthusets lille sal i Oslo, som var omtrent utsolgt.

Nå kommer de altså på scenen på Loreleyklippen. Nederlenderne skal spille lørdag 18. juli.

Bare få dager før slapp festivalarrangørene det første bandnavnet, svenske Moon Safari. De skal spille søndag 19.juli. Det blir andre gang svenskene opptrer på Loreley, første gang var i 2011.

Da skal vel tilhengerne av symfonisk progrock ha fått et par gode nyheter!

Det blir spennende å se om det blir noen norske band på festivalen neste år. Norge har jo tradisjonelt sett vært godt representert på festivalen. I år gjorde Glutton og The Windmill to kjempekonserter, og i fjor var både Wobbler og nå oppløste Gentle Knife på plass. I 2017 spilte Seven Impale og i 2016 Magic Pie, for å nevne noen.

Også Gazpacho og Airbag har gjestet scenen på Loreley, førstnevnte tre ganger på rad.

Selve festivalen finner altså sted fra fredag 17. juli til og med søndag 19. juli.

 

 

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.