17. april 2024
KonsertNyheter

Ny skandale fra Bergen

Det Skandaløse Orkester tar nok en gang turen til hovedstadsområdet og skal i kveld spille to ganger og i morgen en gang. Men mye av den Zappa-inspirerte galskapen legges igjen i garderoben, for denne gangen gjelder det fotball og cupfinale.

Dermed blir det nok ikke mye progrelatert på spillelisten på de tre konsertene på Wild Rover (Oslo Spektrum vendte tommelen ned…), ettersom orkesteret nok en gang har skandalisert seg selv ved å bli kommersielle!

Så er du Vålerenga-supporter og hater bønder, slike som de fra Lillestrøm, får du nok ikke noe ut av disse konsertene… Men samtidig, alle som klarer å slå bøndene fra LSK, får honnør fra undertegnede!

Og når sant skal sies, så er faktisk orkesterets cupfinale-låt – “Født på ny” – noe av det bedre jeg har hørt av fotballsanger. Låta er en glad og kul poplåt og tekstrimene sitter som et skudd! For å si det slik.

Så får vi håpe at denne kommersielle suksessen ikke gir orkesteret et påskudd til å gå fra den sprø underholdningen de klarer å gi oss proggere! Det ville vært skandale det!

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.