27. april 2024
AnmeldelserKonsert

Wobbler live i Drammen: – Så jævla fett!

Last Updated on: 28th oktober 2018, 04:26 pm

Når mennene bak fjorårets beste progrockalbum – og dette er det ikke bare jeg som sier, sjekk f.eks. Progarchives (og Prognytt!)- spiller opp til dans for siste gang på månedsvis, tar man naturligvis turen. Og det selv om turen går litt utenfor allfarvei, i dette tilfelle til Drammen.

[dropcap]O[/dropcap]ppvarming kom i form av de talentfulle ungdommene i Actionfredag. Jeg har en stygg mistanke om at jeg har noe mat i kjøleskapet som er eldre enn to-tre av disse gutta, men jeg er ikke sikker. De drakk i hvert fall øl på scenen, og jeg så også ung ut da jeg var ung.

Actionfredag spiller en form for Canterbury-influert jazzrock. En bedre beskrivelse kommer jeg ikke på. Kunne styre meg litt for vokalen, det som var av den, men veldig dyktige gutter. Disse skal bli spennende å følge framover.

Det er naturligvis Wobbler jeg siktet til i åpningsavsnittet. Fjorårets «From Silence To Somewhere» har blitt hyllet til månen og tilbake i flerfoldige medier – høyst velfortjent – og denne ble også fremført i sin helhet.

I tillegg fikk vi høydepunkter fra guttas øvrige produksjon. Ved denne anledningen hadde de og plusset på line-up’en med den dyktige fiolinisten Åsa Ree (jeg er grusom med navn, men tror jeg husker det riktig). Som en publikummer ropte ut etter låt nr. to: SÅ JÆVLA FETT!!!

Og han hadde rett. Dessverre var det relativt dårlig oppmøte denne kvelden, og Union valgte å kun bruke det lille lokalet. Drammensere kjenner tydeligvis ikke sin besøkelsestid, og det var få tilreisende fra Oslo. Nå får dere neppe sjansen før på Hurum i mai.

På grunn av at vi måtte nå siste togavgang til sivilisasjonen ble Drammen Rock City forlatt midt under ekstranummeret.

Facebook Comments