17. april 2024
KonsertNyheter

Van der Graaf Generator til Danmark og Sverige

Last Updated on: 21st oktober 2019, 09:47 am

De britiske legendene Van der Graaf Generator besøker Sverige på vårparten neste år. Såvidt vi vet er ingen norsk visitt planlagt, men man kan jo håpe!

[dropcap]D[/dropcap]et er Progressive Circus i Sverige som står bak konsertene, skriver artrock.se.

Engelskmennene spiller i København 22.mai, og deretter i Göteborg 23. mai og i Stockholm 24. mai neste år.

Dessverre kolliderer datoene med We Låve Rock-festivalen i Hurum (22-23.mai), men det er jo fullt mulig å komme seg til Stockholm på søndagen, for å få både i pose og sekk!

Van der Graaf Generator har, såvidt Prognytt vet, ikke spilt i Norge siden 1977 da de gjestet Chateu Neuf. Deres eneste opptreden her i landet. Konsertene neste år er også første gang de spiller i Danmark, og første gang siden 1977 de spiller i Skandinavia. I 1977 spilte de i Stockholm noen dager etter konserten i Norge.,

Selv opplevde undertegnede bandet live på Barbican i London for over ni år siden. En stor opplevelse. En tur til Stockholm i mai neste år ville derfor vært fristende. Ikke minst fordi bandet ikke av de som spiller for mange konserter… Siste gang de spilte live var faktisk i 2013!

Mer info kan du få her.

Van der Graaf Generator anno 2019/2020 består av Peter Hamill, Hugh Banton og Guy Evans.

De spiller også fem konserter i Storbritannia tidligere samme måned, før de drar til Danmark og Sverige. Det hele skjer i forbindelse med 50-års-jubileet(!!!) for albumet “The Least We Can Do Is Wave To Each Other”.

Bandets foreløpig siste album kom ut i 2016.

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.